Followers

Jan 5, 2012

Story of Yarn..

Assalamualaikum dan Selamat tahun baru...

First post in 2012...well terlintas di pikiran ni nak bercerita tentang Yarn..local yarn...Di Malaysia ni sudah tentu familiar dengan brand Nona, Minlon..baru-baru ni ajer Imah terjumpa brand Ondori di Kedai kecil berhampiran menjual kelengkapan perkahwinan..sayangnya tak banyak pilihan warna...Kedai nyonya tempat Imah slalu shopping yarn lambat pulak buka haritu...susah jugak nak ulang alik kuar umah..Imah belilah jugak ..nak test cane rasanya mengait guna benang Ondori ni..boleh tahan jugak macam cik Ying Yilr cakapkan di post yang lalu..lembut..kukuh..dan best skali Imah beli ngan harga RM1.50 per ball...murah kan..tak taulah kot new year ni dah naik harga..coz last week beli yarn kat kedai nyonya tu harga Yarn dah naik..RM2.00 perball...sama ada Minlon ataupun Nona ...b4 Imah beli RM1.80 perball..RM8.50/5...

Pasal Yarn brand Minlon nih...geram pun ada..Selalu beli gak sebab tak de pilihan warna...tension nya bila nak mengait...benang slalu sangkut..dan thickness tak sekata...kekadang ok..kekadang ko...nampak lebih berkilat dan lembut dari Nona n Ondori...harap2 Minlon Malaysia tingkatkan kualiti tahun ini...maklumlah brand Turki,Bali dah menambat hati crocheter di Malaysia....






3 comments:

Rafidah Ahmad said...

betul2....akak suka nona and bali...minlon tak besh hehehhe

Yati said...

Minlon dah tak elok dah, Imah. Kecuali yang multicolor tu, baru ok. Akak pun suka Ondori dan Nona. :)

Nurazimah said...

tulah..stok minlon yang ada dah tak sentuh pun...nasiblah beli skit2 jer..kopiah ank sulung imah wat taun lepas pon dah lunyai n berbulu guna minlon..tapi si adik nyer elok lagi..guna Nona..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails