Followers

Jan 13, 2012

Boy Set

Salam..hujan renyai-renyai di sungai petani....
 layan gambar...boy set..order from my sis...before dah wat booties untuk anak sedara imah nih...tapi dah tak muat rasanya...mama sat nak beg..last mintak wat hat untuk anaknya..so, kena wat lain...










layan jap gambar table runner..bukan hasil kerjatangan imah..tapi mak mertua..masa mula blajar mengait...mak kasi contoh kat imah..tapi sampai ke hari ni..takde lagi projek table runner or doilies..actually kat umah mak mertua dari ruang tamu ke dapur..penuh ngan doilies...kat umah imah asal letak alas jerr abih kena tarik anak kecik..


11 comments:

Melor said...

pandai imah mengait.kite x pandai . pernah dulu masa budak2 kait buat bunga sumi.

Umm N said...

salam perkenalan,

akak bloghopping
akak pun minat jugak crochet tapi lebih banyak buat knitting.
memang kerjatangan imah ni cantik2 dan kemas!!

marinahunny said...

cantiknye booties imah buat. saya kena tgk tutorial baru blh buat..tp lepas tu dh tak ingat..imah buat la tutorial :)

Nurazimah said...

terpikir gak nak wat tutorial..or free pattern..tapi tak de kesempatan lagi..imah masih blajar2 lagi...

Yati said...

Cantik boy set tu, Imah! :)
Kak Yati pun tak pernah cuba lagi buat doily, walau pun benang halus dan jarum kecik dah beli. Nanti satu hari, kita cuba ya, Imah. Geram tengok, cantik mak mertua Imah punya. :)

RODIAH HAMID@IBRAHIM said...

comeyyynya...kreatif imah ni..

Nurazimah said...

To Kak Yati: InsyaAllah kiter wat nanti..kalo dok umah mak mertua imah..abih doily n alas meja imah belek...haha..
To kak Rodi: kak rodi dah nak bersalin pon larat lagi mengait yerr..

Rafidah Ahmad said...

cantek bangatttttt la imah! akak dah lama tak buat ala2 doily ni heheheh ...ntah bila la nak start

MARİFETANE (Elif Hatice) said...

çokgüzel bir takım olmuş ellerine sağlık sevgiler.

Zima Yusoff said...

cantek la kasut ni..mana blajar? kalau imah ada pattern ni share la ngn zima..hehe boleh ke?
minat juga crochet ni...minat sangat.

Nurazimah said...

to zima..tq..takde kesempatan lagi nak add pattern..actully imah blaja kat youtube jerr..tak reti tulis pattern..just agak2 jerr..nak share link insyaAllah...adalah nanti..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails