Followers

Apr 20, 2010

Dari kain perca....

Alas Periuk..or alas dapur serbaguna...

Projek jahit alas periuk dari nenek..my mother in law...dah lama buat nih...tapi tak masuk jerr kat blog ni...Actually tak masuk project list..tapi bolehlah...mak dah siap2 potong kain2 perca dari mak ngah, Imah sambung jahit jelah...


Tak tau Projek apa....

Yang bawah ni lak kain2 perca yang dah di cantum-cantum....Bercampur2 jenis kain...kain orang buat baju....Mak mertua imah dah siap2 potong....untuk kegunaan Imah n anak2...buat baby quilt kerrr...????Hehehe...Rasanya Imah ni lagi cerewet....Sori ye mak....

kalau ada yang boleh bagi idea ngan perca cantum atas tu....tolonglah yerr....

4 comments:

Yati said...

Imah apa kabor? Lama tak dengar cerita Imah. Blog pun dah lain dah rupanya.
Kain perca tu kan, buat kain tutup kereta. :)

nurazimah / Imah said...

hehe....sihat...alhamdulillah...pikir2 nak cover kete gak..untuk suami tapi slalu pakai kete...imah takde kete...lesen pon takde...

Asni kl said...

Salam, saya tengah google cara buat lap atau kesat kaki aka kapet kaki dari kain perca atau baju buruk. Harap saudari dapat papar cara caranya...sayang betui kain kain ni nak dibuang,thks

Nurazimah said...

Sori asni saya baru baca comment ni..nnt sempat saya tunjukkan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails