Followers

Nov 30, 2011

Mohon Sumbangan untuk pembedahan Jantung

Assalamualaikum..
Dia yang tabah...umurnya 18tahun..menghidap masalah jantung sejak dilahirkan....adik ipar imah ni..memang rapat sangat ngan imah..slalu bawa imah naik motor pegi kedai..maklumla imah ni..kete tak reti..moto pun tak reti...kalo abang takde dialah driver imah...last operation masa dia form2..masa tu..dapat support dari persatuan parajurit malaysia..memandangkan arwah abah dulu bekas Navy..sekarang tak dapat support lagi coz umurnya dah menjangkau 18 tahun...tak silap ni..pembedahan yang ke4 atau 5 Acu...Kalau ikutkan pelajaran memang tak ke mana coz kesihatan Acu yang tak tentu..tapi dia kuat semangat...sanggup bekerja dari pagi ke malam...kerana nak ringankan beban mak..kalo sesapa yang yang tinggal kat Sp..biasa jalan2 ke tesco..dia ada kat sana..bekerja di kedai kek..dengan gaji yang tak seberapa..cukup lepas makan minum dia sahaja..but now, dia ada di IJN sudah hampir seminggu...menunggu keputusan samada pembedahan akan diteruskan atau ditangguhkan..memandangkan kos yang tak mampu di biayai kami sekeluarga...Dari Sp ke Kl menaiki keretapi..bersama adik beradik yang lain ngan mak bergilir hari menjaga Acu di wad...imah tak dapat bantu pe2..rasa sedih pun ada...hanya doa..semoga Allah permudahkan..

Salam sahabat blogger yang dikashi sekalian...saya mohon sumbangan bagi kos perubatan adik ipar saya Siti Nabila yang akan menjalani pembedahan jantung di IJN pada hujung minggu ini.Kos perubatan di anggarkan RM40K.Sumbangan boleh dibuat melalui ak maybank: 163064122665(Ahmad Kamal b. Abdul Hamid).Boleh hubungi saya melalui talian 013 5954453.Jasa baik kalian amatlah saya hargai.

3 comments:

Anonymous said...

thought ada geran k'jaan utk yg kurg mampu..my hubby's relative is there currently under that kind of support..she is 40++

Nurazimah said...

keluarga kami pun sedang usaha untuk minta bantuan n sumbangan daripada pihak kerajaan n badan2 tertentu...camanapun kena tgg surat pengesahan daripada pihak IJN..buat rayuan untuk bayaran ansuran n sebaganya...

Yati said...

Semoga Allah permudahkan segalanya bagi adik ipar Imah ni dan keluarga Imah juga.
Amin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails