Followers

Sep 9, 2009

Kerja vs Anak

Fuhhh...penat beberapa minggu ni...sampaikan pc pun tak tersentuh....sibuk mengadap mesin jahit...siapkan baju baju raya customer Ecca Boutique..Anak pulak???Hmmmm.....2 minggu percubaan di taska..susah hati Imah dibuatnya...Imah pun start keje half day nak tengok respond Fawwaz...Al maklumlah tak pernah berenggang ngan Ummi..Suasana kat taska berbeza ngan kat rumah..Memang susahlah kalau Fawwaz nak sesuaikan diri...Dari hari pertama di taska Fawwaz makan tak mahu..tidur pun tak mau...menangis tak henti2...sampai demam2...Nak berdukung aje...Pengasuh di taska pun tak dapat buat apa2...Tak sanggup nak mengasuh Fawwaz lagi..

First day kerja rasa kekok n kelam kabut..Macam hilang skill yang ada...teknik jahitan di Ecca Boutique pun tak semua sama macam yang Imah biasa buat...ni pun pengalaman n ilmu berguna jugak...yang tensionnyerr...sehari jahit baju kurung pun Imah takleh siapkan...ada jerr silap..kenalah baiki...sedangkan dulu imah boleh jahit 2 hingga 3 pasang sehari siap sembat lagi...Inilah akibatnya kalau skill yang ada disimpan2..berkaratlah.Anyway, Imah kuatkan semangat..Kak Ila pun faham..n bagi semangat...
And...lepas 2 minggu Alhamdulillah...Kerja pun bertambah baik...dapatlah jahit 2 pasang....bolehlah tu...baru 2 minggu...lama2 cekaplah...Semangat...semangat....semangat...
Dalam semangat2 tapi..anak pulak masalahnya...taska comel bestari pun tak mau ambil Fawwaz lagi...taska lain??Imah pun tak yakin Fawwaz leh tinggal dengan orang lain selain Ummi nya....

Finally, Imah ambil keputusan brenti menjahit di Ecca Boutique...tapi, Imah start menjahit di rumah...Kak Ila owner Ecca Boutique izinkan imah ambil baju yang siap potong untuk jahit di rumah...Dapat jugak imah menjahit...tak lah berkarat skill yang ada....and adalah jugak side income....Bawah ni...baju yang Imah ambil dari Ecca Boutique...Baju Kurung yang nak di sembat.Separuh siap..





2 comments:

Yati said...

wah, cantik la tu, Imah. Kerja dari rumah. :)

nurazimah said...

Alhamdulillah..adalah jugak side income walaupun tak banyak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails